Talanoaga i Tekonolosi ma maketi o lamepa fagota (2)

O le su'esu'ega o le lamepa e aoina i'a e mana'omia le mata'ituina o le a'afiaga o fa'avevela malamalama mai mata i'a, o lea e le talafeagai ai le fua fa'amalama mo le5000w molī fagota, O le mafuaʻaga autu e le mafai ona ausia le saʻo o le fua, ma o le mafuaaga lona lua e le mafai e le faʻamalamalamaga o le moli ona atagia le moni o le faʻaogaina o le malamalama.

92e0deaef81b91187c382ff3378c75d

E leai ni faʻasalalauga ma faʻataʻitaʻiga mo tekinolosi faʻapitoa o iʻa aoina moli i atunuu uma o le lalolagi.O nisi o faʻalapotopotoga suʻesuʻe mai fafo ua latou suʻesuʻeina le faiga o lamepa fagota e aofia ai le manatu o le photon ma le pogisa, ae o loʻo faʻaogaina pea le faʻailoga photometric i le fuaina o le susulu malamalama o.moli fagota i lalo o le sami, e pei o le malosi o le malamalama, felafolafoa'i susulu, vevela lanu ma le faʻamalamalamaina e iloilo ai le faʻatinoga o lamepa fagota.
O le phototaxis e mafua mai i le umi o galu o iʻa e fuafua i le malosi o le photon.Afai o le aofaʻi o le malosi o le photon e ulu atu i le retina o le mata iʻa e tele naua, o le phototaxis lelei o le a vave ona liliu i phototaxis le lelei, aua o le tioata o le mata o le tagata e mafai ona fetuunai e faʻafetaui i le malosi faʻavevela malamalama, ma tioata o iʻa. e le fa'ama'i ma e le mafai ona fetu'una'i.O le tali atu a iʻa e sili atu le vave nai lo tagata, ma o le tali faʻanatura o le sola.

2000w moli moli

Sa ou faia ni su'esu'ega i lamepa fa'ama'i mo le fa'afaifa'ato'aga o i'a muamua, o le fa'atupu vave lea o i'a ma fa'amama le lelei o le vai.Matou te fa'aogaina le faiga o fua fa'atatau mama.I le tulaga o le fa'aosoina o i'a i fa'afaifa'ato'aga, e tutusa a matou su'esu'ega ma le fa'aputuina o moli i'a.

O le moli e aoina ai i'a e vaevaeina i le vai i luga ma le moli e aoina ai i'a i lalo.O le moli o lo'o aoina mai i'a vai i luga e aofia ai le fa'avevela ma le aofa'i o le malamalama o lo'o alu lelei i totonu o le vai, ma o le laina fa'avevela e aofia ai le fa'avasegaga mata'utia.E mana'omia e le fa'ata'ita'i fa'ata'ita'i ona fo'ia po'o le a le ituaiga o fa'asoa fa'amalama e mana'omia mo le va'alele tutusa o le vai.O moli fagota i lalo o le sami e aofia ai le tele o le radiation ma le mamao o le radiation, o ia mea uma e lua e fesoʻotaʻi ma le faʻasalalauina ma le gaogao o le sami ma le lelei o le malamalama, aofaʻi mama ma le tufatufaina atu o le malamalama.

O le saoasaoa o le faʻalauteleina o le malamalama i faʻasalalauga eseese e le tutusa, ae o le malosi o le photon o le a le suia, o lenei mataupu faavae o le a taʻitaʻia ai le faʻasalalauina o le faʻamalama malamalama i le sami, o le umi o le galu o le photon e suia, o le tuʻuina atu o faʻamalama malamalama i totonu o le sami. O le sami o le sami e masani lava o le galu lanumoana, o le filifiliga o le galu o le moli iʻa e tatau ona mafaufau i lenei mea, e le gata i lea, e ese le lelei o le vai, o le mamao o le faʻasalalauina o le faʻavelaina o le galu eseese e matua afaina lava.O le gaogao o le suasami e maua mai ai se pa puipui i le faʻavevela faʻapitoa o se mataupu o le miti ma le mafaufau, ae e le afaina ai le suiga o le galu.

O le faʻaaliga o faʻamalama malamalama o galu eseese e manaʻomia ai faʻamaopoopo lanu e faʻamalamalama ai le lanu malamalama i le CIE1931 chrominance diagram, i se faʻaopoopoga, o le faʻamalama malamalama ma se umi galu e sili atu nai lo le 570nm e vave faʻafefe e le sami i le vevela, o lea e sili atu le vevela nai lo lenei galu i le mamao o le faʻalauteleina o le sami. e fa'atapula'aina, ma ultraviolet, lanumoana, lanu meamata mamao mamao fa'avevela, i se loloto patino o le sami, o le fa'aitiitia o le vevela lanu pa'epa'e, O le tele o le fa'amalama malamalama e fa'afefe.

O le manatu o le galu o loʻo faʻaaogaina mo le mamao o le susulu malamalama i le sami, ma o le umi o le galu o le mafuaaga autu lea mo le faʻasalalauina, ae o le manatu o le malamalama quantum e faʻaaogaina mo le phototaxis lelei o iʻa.Pe a oʻo le numera o le aofaʻi malamalama e ulufale i le mata iʻa i se tau faʻapitoa, o le iʻa e iai se tali vaaia.

Fa'afitauli o le tufatufaina o moli

O le tufatufaina atu o le moli o se mamanu opitika lona lua, o loʻo faʻaalia e le moli tufatufaina o le malamalama, o le vaʻa fagota i le axis tūsaʻo o le ogatotonu o le kalave o loʻo faʻagasolo pea i luga ma lalo ma faʻafefe, o le Lambert ituaiga moli tufatufaina o le moli halogen auro. ei ai le lelei o le tutusa i le aofaʻi o faʻamalama malamalama i totonu o le vai, ae o le itu i luga o le laina o le ai ai le 25% o le malamalama e le mafai ona susulu i luga o le vai,moli fagota LEDe mafai ona faʻaogaina modules opitika e foia ai lenei faʻafitauli.Ae ui i lea, e manaʻomia e le module opitika le lelei o le mata tioata, a leai o le a le aoga le leiloa.

Fa'afitauli Stroboscopic i le ta'avale

Stroboscopic taimi vaeluaga tali e fesootai i le ituaiga o iʻa, e masani lava i le va o 0.012-0.07 sekone o loo i ai se tali, ae o le aafiaga stroboscopic o le malamalama o le malosi o le gaosiga o le tau, e itiiti lava suʻesuʻega i le fale ma fafo, o lenei suʻesuʻega e manaʻomia atili suʻesuʻega falesuesue.moli fagota o le samifa'afitauli fua

O le tele o fua e mafai ona ausia le saʻo ma mea sese manaʻoga, e masani lava e seasea mafaufau pe saʻo le fua, ae mo le fuaina o le radiation opitika, e tatau ona iloiloina le mea sese o le fua ma le saʻo, e uiga i le mea sese fua o le spectral e mafai ona faasino i le lautele wechat muamua numera tusiga, e tatau ona tatou faatuina se manatu, o lona uiga, pe afai e le iloiloina le mea sese fua fuafaatatau faavae o le lamepa iʻa, O le tau parameter aafia tuusao le aafiaga o le talosaga o le moli aoina iʻa.
O le fuaina o le fa'ata'ita'iga fa'ata'ita'i ma fa'ata'ita'iga o le lamepa aoina i'a e matua fa'amaoni lava, lea e a'afia ai pe fa'atatauina ma fa'atusatusa le fa'atinoga o le aoina o i'a ma fa'ailo fa'aola o le moli aoina o i'a.A aunoa ma le auai o tekinolosi fua faʻapolofesa, o le fuaina o le lamepa aoina iʻa e le faʻatuatuaina ma le saʻo, aemaise lava le fuaina o faʻailoga mataʻutia i lalo o le vai.

Fua sese ma le saʻo o le mataupu sili ona fefinauai i tekinolosi spectral, ona o meafaifaʻaili opitika o faiga calibration, faiga sese lava ia o loʻo i ai, meafaifaʻaili eseese fua le puna malamalama e tasi, e masani lava o le mea sese e fai si tele.

O le fuaina o le moli iʻa o se faʻasaienisi faʻavae, e masani ona faia ni vaega se lua o le fuaina: tasi o le suʻesuʻega falesuesue, o le isi o le fuaina o fanua, o le fuaina o falesuesue o le faʻavae faʻavae, e le mafai ona suia, o le fuaina o le fanua o le faʻamaoniga lea o fua suʻesuʻe, o le fa'avae su'esu'ega, o nei fua uma e lua e mana'omia le auai fa'apitoa fa'apolofesa.

O le fa'afitauli o le fuaina o le lamepa i'a e toe fo'i atu i le fa'afitauli autu o le iloiloga o le fa'ata'ita'iga o le moli i'a.So'o se ituaiga o fa'apogai malamalama e mana'omia ona iloilo i iunite fa'aletino o fua.O le lamepa e fa'aogaina le photometry ma le colorimetry units, ma o le lamepa la'au e fa'aaoga ai iunite malamalama.O le fua fa'atatau e mafua ai le maualuga o le ma'ale'ale o i'a i fa'avevela malamalama, ma o lenei fa'alogona e iloa ai phototaxis lelei ma leaga.

Fa'afitauli o le fa'aputuina o lamepa ma fagotaga

O le fa'amoemoe o lenei meafaigaluega fagota e foia ai le lelei o faigafaiva ma fa'aitiitia le fa'aaogaina o le suauu.E tatau i pisinisi gaosi moli fagota ona ausia muamua manaoga faʻapitoa ina ia mautinoa le lelei o faigafaiva o le moli fagota, fai se galuega lelei i faʻailoga lelei ma auaunaga o le moli fagota, ma e le mafai ona tuʻuina atu o latou tiute i faiva fagota.O le lamepa fagota o se oloa i tua atu o le amio pulea, ma o le faatinoga e iloiloina e matata eseese.O le faʻaaogaina o lamepa fagota e tele sona sao i tekinolosi fagota, ma e manaʻomia e atinaʻe le faʻamaonia lelei o latou matafaioi o oloa.

lamepa fagota faafitauli tulaga masani

O tulaga faʻapitoa o le faʻatinoga o le fuaina o le maualuga o le atinaʻeina o fale gaosi oloa, o le faʻamatalaga o le faʻaogaina o tekonolosi faʻapitoa, soʻo se ituaiga o oloa faʻapitoa e faʻavae i luga o tekinolosi faʻapitoa, ma o tekonolosi faʻapitoa e faʻavae i luga o tekinolosi faʻavae, tulaga faʻapitoa o le faʻatinoga o lenei tulaga maualuga. natura, e leai ni tulaga faʻapitoa o alamanuia ma oloa o se tauaso tele, e le mafai ona faʻamautinoa le itu saʻo o le atinaʻe.

O le moli o le iʻa LED e le o se vaega o moli, o le faʻaogaina o le malamalama o le mafaufau e fai ai le malamalama o le iʻa e masani lava o se mea e mafua ai le toilalo, faʻafefe mo tekinolosi ma faʻalagolago i lagona e fai ai oloa e taʻitaʻia ai iʻa faʻataʻitaʻiga ma mea sese tau e matuaʻi lava. maualuga, LED i'a malamalama faatinoga faataitai galuega i le taimi nei o loo i ai faafitauli systemic, lea foi le faatinoga le atoatoa o le i'a.O le mea moni, e leai se faʻataʻitaʻiga faʻaoga mo tekinolosi, ma e leai se tulafono o suʻesuʻega suʻesuʻe faʻapolofesa.

Mai su'esu'ega fa'atekinisi a atunu'u 'ese'ese,moli moli i lalo ole vaio le itu le maalofia o le atinaʻe, ua matou faʻaliliuina faʻamatalaga faʻapitoa faʻapitoa, o le faʻamoemoe o le faʻatupuina o atinaʻe ma faʻalapotopotoga suʻesuʻe faʻasaienisi e gauai atu i faʻamatalaga faʻapitoa o loʻo iai nei o lamepa fagota.

(Ia toe faauau…..)


Taimi meli: Oke-05-2023