Talanoaga i Tekonolosi ma maketi o lamepa fagota (1)

Talanoaga i Tekonolosi ma maketi olamepa fagota

1, tekinolosi spectroscopy malamalama olaola

O le malamalama olaola e faasino i le faʻamalama malamalama e iai sona aʻafiaga i le tuputupu aʻe, atinaʻe, toe gaosia, amio ma morphology o meaola.

I le tali atu i le susulu malamalama, e tatau ona i ai ni tali e maua ai le malamalama malamalama, mo se faʻataʻitaʻiga, o le moli malamalama o laʻau o le chlorophyll, ma le malamalama malamalama o iʻa o sela vaʻaia i totonu o le mata iʻa.

Ole umi ole galu ole tali olaola ile malamalama ole va ole 280-800nm, aemaise lava ole galu ole 400-760nm ole pito sili ona taua ole galu, ma o le faʻamatalaga ole umi ole galu e faʻamoemoeina e ala i le tali atu a le biological photoreceptors i spectral forms i le galu umi. va'aiga o fa'avevela malamalama.

E ese mai le bioluminescence, o le bioluminescence o le faʻamalama malamalama lea e faʻaogaina i meaola i se vaega faapitoa e le lalolagi i fafo ma se tali faʻaosofia.
O le su'esu'ega o le biooptical spectroscopy o le su'esu'ega fa'afuainumera o le fa'aosofiaga ma le tali atu o photoreceptors ola e ala i le umi o le galu ma le fa'aogaina o le spectral.

Lamepa toto,Lamepa fagota lanu meamata, lamepa fa'afoma'i, lamepa lalelei, lamepa fa'ama'i fa'ama'i, ma lamepa fa'ama'i (e aofia ai le fa'ato'aga ma le fa'ato'aga o manu) o va'aiga uma su'esu'ega e fa'avae i luga o tekinolosi fa'apitoa, ma o lo'o i ai auala masani o su'esu'ega.

O fa'amalama malamalama e fa'amatalaina i itu tino e tolu:

1) Radiometry, o le faavae lea mo le suʻesuʻeina o faʻasalalauga eletise uma, e mafai ona avea ma fua faʻavae o soʻo se ituaiga suʻesuʻega.

2) Photometry ma colorimetry, faʻaoga i galuega a le tagata ma le fuaina o moli ola.

3) Photonics, o le fua sili lea ona saʻo o le malamalama quantum i luga o le malamalama malamalama, suʻesuʻeina mai le micro level.

500W LED

E mafai ona vaʻaia e mafai ona faʻaalia le puna malamalama lava e tasi i itu eseese o le tino, e faʻatatau i le natura o le biological receptor ma le faʻamoemoega o le suʻesuʻega.

O le susulu o le la o le faavae lea o suʻesuʻega faʻatekonolosi faʻapitoa, faʻapogai malamalama faʻapitoa o le faʻavae o le lelei ma le saʻo o mea tau suʻesuʻega tekonolosi;O le fea itu faaletino o meaola eseese e faʻaogaina e suʻesuʻe ai le tali atu o le faʻavevela malamalama o le faʻavae lea o suʻesuʻega ma faʻaoga.

1, o faʻafitauli autu e manaʻomia ona foia

O le fa'afitauli o le fua fa'atatau o fa'asologa o fa'avevela opitika:

O le vevela o le lanu moli ma le lanu lanu ma foliga faʻapitoa e faʻavae i luga o tekinolosi faʻapitoa, felafolafoaʻi susulu, malosi malamalama, faʻamalamalamaina o nei itu e tolu o le fuaina lea o le moli malamalama malosi, lanu lanu o le fuaina lea o le faʻaaliga vaʻaia e mafua mai i mea faʻapitoa, vevela lanu o le fuaina o le fa'amafanafanaga va'aia e mafua mai i foliga fa'apitoa, o nei fa'ailoga e matua'i le tufatufaina atu o fa'amatalaga o fa'amatalaga malamalama malamalama.

O nei faʻailoga e maua mai i le vaʻai a le tagata, ae le o le fua vaʻaia o iʻa, mo se faʻataʻitaʻiga, o le vaʻaia susulu V (λ) tau o le 365nm e latalata i le zero, i se loloto o le sami vai faʻamalamalamaina taua Lx o le a zero, ae o le sela vaaia o i'a o loo tali atu pea i lenei galu, o le tau o sea parakalafa e iloilo e le faasaienisi, illuminance tau zero e le o lona uiga o le malosi radiation malamalama e zero, Nai lo, o se taunuuga o le iunite o fua, pe a faaaogaina isi itu. , o le malosi o le faʻavevelaina o le malamalama i lenei taimi e mafai ona atagia.

O le fa'asinomaga moli e fa'atatau ile galuega vaaia ole mata ole tagata e fa'amasino ai le fa'atinoga o leu'amea halide moli fagogota, o lenei faʻafitauli faʻapena foi na i ai i le amataga o le lamepa laau, ma o le taimi nei o loʻo faʻaaogaina e le lamepa laau le fuaina o le quantum malamalama.

O meaola uma e iai galuega vaaia e lua ituaiga o sela photoreceptor, sela koluma ma sela cone, ma e tutusa lava mo iʻa.O le eseese o le tufatufaga ma le aofaʻi o ituaiga e lua o sela vaʻaia e iloa ai le amio o le tali malamalama a le iʻa, ma o le tele o le malosi o le photon e ulu atu i mata o le iʻa e iloa ai le phototaxis lelei ma phototaxis le lelei.

u'amea halide moli fagogota

 

Mo le faʻamalamalamaina o le tagata, e lua ituaiga o galuega faʻaalia i le faʻatusatusaina o le flux malamalama, e taʻua, galuega faʻaaliga pupula ma galuega faʻaaliga pogisa.O le va'aiga pogisa o le tali malamalama lea e mafua mai i sela va'ai fa'akolaina, ae o le va'ai susulu o le tali malamalama lea e mafua mai i sela va'ai cone ma sela va'ai laina.O le va'ai pogisa e sui i le itu e maualuga le malosi o le photon, ma o le maualuga o le tau o le malamalama ma le pogisa e ese na'o le 5nm le umi o le galu.Ae o le maualuga o le malamalama lelei o le vaʻai pogisa e 2.44 taimi nai lo le vaʻaia susulu

Ia toe faauau…..


Taimi meli: Sep-28-2023