Fa'asalalau a le Matagaluega o Fa'ato'aga o lo'o fetu'una'i le faiga o faiga fa'agata fagota a le gataifale

Fa'asalalau a le Matagaluega o Fa'ato'aga o lo'o fetu'una'i le faiga o faiga fa'agata fagota a le gataifale

Ina ia saga faamalosia le puipuiga o punaoa tau faigafaiva o le gataifale ma siitia le ola fealofani o tagata ma le natura, e tusa ai ma aiaiga talafeagai o le Tulafono o Faigafaiva a le Malo o Saina, o Tulafono Faatonutonu i le Pulega o Pemita Faigafaiva, o Manatu o O le Fono a le Setete i le Faʻalauiloaina o le Atinaʻe Faʻaauau ma le Soifua Maloloina o Faigafaiva o le Gataifale ma Faʻamatalaga Taʻiala a le Matagaluega o Faʻatoʻaga ma Faʻalapotopotoga i Nuʻu i le Faʻamalosia o le Faʻasao o Punaoa Ola Ola, E tusa ai ma mataupu faavae o le "maualuga atoa, vaega o le lotogatasi, faʻaitiitia o feteʻenaʻiga. ma le faafaigofieina o pulega”, na filifili ai le malo e fetuunai ma faaleleia le taofia o faigafaiva a le gataifale i le vaitau o le taumafanafana.O le toe fa'atulafonoina o faigafaiva fagota a le gataifale ua fa'asalalau fa'apea.

Va'a fagota ma moli fagogota

1. Fagota o vai tapuni
Sami Bohai, Sami Samasama, Sami Saina Sasae ma Sami Saina i Saute (e aofia ai le Fagaloa o Beibu) i matu o le latitu 12 tikeri i matu.
Ii.Ituaiga fagota fa'asa
O ituaiga galuega uma sei vagana ai uta ma vaa lagolago fagota mo vaa fagota.
Tolu, taimi fagota
(1) mai le 12:00 PM Me 1 i le 12:00 PM Setema 1 i le Sami Bohai ma le Sami Samasama i matu o le 35 tikeri latitu i matu.
(2) O le Sami Samasama ma le Sami Sasae o Saina i le va o le 35 tikeri latitu i matu ma le 26 tikeri 30' latitu i matu e amata mai i le 12:00 i le aoauli ia Me 1 i le 12:00 i le aoauli i le aso 16 o Setema.
(3) mai le 12 i le taeao i le aso 1 o Me i le 12 i le aso 16 o Aokuso i le Sami Saina i Sasae ma le Sami Saina i Saute mai le 26 tikeri 30' i matu e oo atu i le 12 tikeri North latitu.
(4) O va'a fagota o lo'o fa'agaoioia i le Sami Samasama ma le Sami Sasa'e o Saina i le va o le latitu 35 tikeri i matu ma le latitu 26 tikeri 30 minute i matu, e pei o le yard-trawler, cage pot, gillnet mamoli fagota po, e mafai ona talosaga mo laisene fagota faʻapitoa mo ula, paa, iʻa pelagic ma isi punaoa, lea e tatau ona tuʻuina atu i le Matagaluega o Faʻatoʻaga ma Nuu i tua mo le faʻatagaina e pulega fagota agavaa o itumalo talafeagai.
(5) E mafai ona fa'atinoina se faiga fa'apitoa mo laisene fagota mo ituaiga fa'apitoa tau tamaoaiga.Ole ituaiga fa'apitoa, taimi ole fa'agaioiga, ituaiga fa'agaioiga ma nofoaga fa'atino e tatau ona tu'uina atu i le Matagaluega o Fa'ato'aga ma Fa'alapotopotoga i Nu'u mo le fa'atagaga a matagaluega fa'afaifaiva agava'a o itumalo tu matafaga, itulagi tuto'atasi ma nu'u sa'o i lalo ole Malo Tutotonu a'o le'i fa'ataunu'uina.

(6) O tama'i fagota fagota e tatau ona fa'asa ona fagota i le 12:00 i le aso 1 o Me mo se vaitaimi e le itiiti ifo i le tolu masina.O le taimi mo le fa'ai'uga o le fa'agata fagota e tatau ona fa'amauina e matagaluega fa'afaifaiva agava'a o itumalo tu matafaga, itulagi tuto'atasi ma nu'u sa'o i lalo o le Malo Tutotonu ma lipoti atu i le Matagaluega o Fa'ato'aga ma Mataupu Tau i Nu'u mo fa'amaumauga.
(7) E tatau i vaa fagota faaopoopo, i le tulaga faavae, ona faatino aiaiga o le tapulaa maualuga o faigafaiva i totonu o le sami o lo oi ai, ma afai e matua manaomia le tuuina atu o auaunaga lagolago i vaa fagota o lo o faagaoioi i ni auala e ono afaina ai le vaa. punaoa a'o le'i mae'a le tapulaa maualuga o faigafaiva, e tatau i matagaluega o faigafaiva agavaa o itumalo tu matafaga, itulagi tuto'atasi ma itumalo ona fa'atulagaina fuafuaga lagolago lagolago ma tu'uina atu i le Matagaluega o Fa'ato'aga ma Nuu i tua mo le fa'atagaga a'o le'i fa'atinoina.
(8) O vaa fagota ma mea fagota e tatau ona matua faatino le faiga o le lipotia o le ulufale ma le alu ese o vaa fagota mai le uafu, matua faasaina faigafaiva i le solia o aiaiga o le laisene fagota i luga o le ituaiga galuega, nofoaga, taimi faatapulaaina ma le numera. o moli fagota, fa'atino le faiga o le tulaueleeleina o i'a, ma fa'atū se faiga e va'ava'ai ma su'esu'ega mo i'a ua tulaueleele.
(9) O vaa fagota ua faasaina mo faigafaiva e tatau, i le tulaga faavae, ona toe foi atu i le uafu o lo latou nofoaga faamauina mo faiga faiva.Afai e matua'i le mafai ona latou faia ona o ni tulaga fa'apitoa, e tatau ona fa'amaonia e le matagaluega agavaa o faigafaiva i le itumalo fa'aitumalo o lo'o i ai le uafu o le resitalaina, ma faia ni fuafuaga autasi e taula i le uafu o le resitala e latalata i le uafu i totonu o le itumalo, itulagi tuto'atasi po'o le nu'u sa'o i lalo ole Malo Tutotonu.Afai e matua'i le mafai ona fa'aogaina va'a fagota fa'asa ona fagota ona o le utiuti o le gafatia o le uafu fagota i totonu o lenei itumalo, o le a feutaga'i le matagaluega o faigafaiva a lea itumalo ma le matagaluega o pulega fagota talafeagai a le itumalo mo le faia o fuafuaga.
(10) E tusa ai ma Tulafono Faatonutonu i le Faafoeina o Pemita Faigafaiva, e faasaina vaa fagota ona fealuai i luga o tuaoi o le gataifale.
(11) E mafai e matagaluega fagota agavaa o itumalo tu matafaga, itulagi tuto'atasi ma nu'u i lalo o le Malo Tutotonu, i le malamalama o latou tulaga fa'apitonu'u, e mafai ona fa'atulagaina ni faiga fa'amamafa mo le puipuiga o puna'oa i luga o le fa'avae o tulafono a le Setete.
Iv.Taimi fa'atinoga
O aiaiga ua toe fetuutuunai i luga i le moratorium i le vaitau o le taumafanafana o le a amata faamamaluina ia Aperila 15, 2023, ma le Circular a le Matagaluega o Faatoaga i le Fetuunaiga o le Moratorium System i le Gataifale Summer Season (Circular Nu. 2021 a le Matagaluega o Faatoaga). ia soloia e tusa ai.
Matagaluega o Faatoaga
Mati 27, 2023

O lea ua ta‘ua i luga o se faaaliga mai le Matagaluega o Faigafaiva a Saina e taofi le fagota i le tausaga e 2023. Matou te toe faamanatu atu i vaa fagota o lo o fagogota i le po, ina ia mataituina le taimi e taofi ai ua faamaoti mai i lenei faaaliga.I lenei vaitau, o le a faʻatupuina e le au ofisa o le gataifale leoleoga i le po.Ole numera ma le malosi atoa olemoli u'amea i lalo o le vaie le tatau ona suia e aunoa ma se faatagaga.Ole numera oLamepa i luga o vaa fagota Squidi luga o le vaa e le tatau ona faateleina i le loto.Ia maua se si'osi'omaga lelei mo le tuputupu a'e o togo i'a o le Gataifale.


Taimi meli: Mati-27-2023